WordPress automatisch updaten?
Het updaten van je WordPress website is enorm belangrijk en met name de updates die veiligheid issues oplossen. Je kunt automatisch updaten inschakelen maar is dat verstandig? Als je het updaten van WordPress (regelmatig) vergeet of als lastig ervaart kun je ervoor kiezen om automatisch updaten in te schakelen. Lijkt een ideale oplossing, maar er zijn serieuze risico’s aan verbonden. Er kan van alles misgaan. En dan is er onmiddelijk hoogspannning! De WordPress updates hebben betrekking op de WordPress core zelf, het thema dat je gebruikt en de plugins die je hebt geïnstalleerd. Zo zijn er kleine (minor) updates en grote (major) updates. Maak een analyse van je complete WordPress omgeving zodat je een goed beeld hebt.
Voordat je gaat updaten kun je het beste de volgende stappen volgen:
- Maak een back-up van je complete WordPress omgeving.
- Wees er zeker van dat deze ook ‘werkt’ mocht je hem nodig hebben.
- Je zou de eerste niet zijn die onterecht vertrouwd op zijn backup.
- Voer de updates 1-voor-1 uit !
- Doe dit ook echt!
- Update je alles in één keer, had je net zo goed ‘automatische updates’ ingeschakeld kunnen laten.
- Check de werking van je website grondig na iedere individuele update.
Op deze manier ben je in controle, loop je tegen problemen aan weet je waar dit zit en kun je gerichter zoeken naar een oplossing. Heb je veel plugins geïnstalleerd dan zal het updaten langere tijd duren en is daarmee toch stiekem heel tijdrovend.
Waarom automatische WP updates uitschakelen
Het automatisch laten uitvoeren van WordPress website updates lijkt een ideale functie voor het merendeel van de gebruikers. Het scheelt een hoop tijd en je hoeft er niet aan te denken. Je kunt het dus ook niet vergeten, met alle gevolgen van dien. Maar vraag jezelf af of dit gaat brengen wat je ervan verwacht; er kleven immers risico’s aan die je achteraf in de staart bijten.
Bij het updaten kunnen er compatibiliteit’s problemen ontstaan. Deze problemen hebben betrekking op het thema of de geïnstalleerde plugins die door de update bepaalde functies stuk maken of zelfs de gehele website onbereikbaar maken. Het geheel loopt als het ware vast en een bezoeker of jij als beheerder komt niet meer bij je website.
Veel plugins gebuikt?
Wanneer je website veel plugins gebruikt is het veiliger om stap voor stap te updaten. Dus handmatig! Zo kun je sneller een issue onderkennen. Laat je het over aan het automatische update proces, dan is dit echt een stuk lastiger te debuggen.
Plugins voor update beheer
Binnen WordPress kun je als je minder technisch onderlegt bent ook gebruik maken van plugins waarmee je beter het automatisch updaten kunt beheren. Waarin je kunt aangeven wat wel en wat niet. Een voorbeeld hiervan is “Easy Updates Manager“. Hiermee kun je alle type updates beheren als je voldoende rechten hebt binnen je WordPress website, ook voor WordPress multisites. Een beter advies is om het onderhoud WordPress te beleggen bij een hosting partij of web-bureau. Zij hebben de expertise en zorgen ervoor dat jouw website altijd goed functioneert en daarbij veilig is (dankzij de noodzakelijke updates).
WordPress automatische updates uitschakelen
Logisch klinkt dit niet, toch kleven er te veel nadelen aan als je niet voldoende technische kennis hebt. De mogelijke problemen als gevolg van dit proces moet je kunnen oplossen anders werkt je site maar half of helemaal niet. Waarbij ik erop wil hameren dat het van groot belang is om updates zo snel mogelijk te updaten voor de werking en veiligheid van je website.
Problemen na automatisch updaten
Op het moment dat er problemen optreden na het update proces levert dit direct hoogspanning op. De website werkt niet meer naar behoren, er kunnen geen bestellingen meer geplaatst worden of de gehele website ligt eruit. Onder druk moet je op zoek naar de oplossing, wie kun je bellen, wat kun je doen. Heb je een backup, weet je hoe je deze terug kunt zetten. Wat zijn de gevolgen van het terugzetten. Ben je gegevens kwijt, bestellingen kwijt. Deze stress wil je niet! Iedereen kijkt naar jou of jouw team om dit NU op te lossen. Met man en macht zoek je een partij die dit ad-hoc kan oplossen. Maar is dit wel de partij die je structureel kan helpen met het technisch onderhoud van WordPress? Stress is altijd een slechte raadgever.
Technisch onderhoud beleggen bij een partner
Ga vantevoren op zoek naar een partner waar je het technisch onderhoud kunt beleggen. Een partner die voldoet aan de criteria waarop je partners kiest. De ah-hoc oplossing vanuit de stress situatie is daarbij meestal niet het goede uitgangspunt.
WordPress hosting inclusief onderhoud
Maak kennis met Kwaaijongens. Wij zijn een full-service, WordPress gespecialiseerd, internetbureau. Geen grote bulk-hosting partij, een persoonlijk en betrokken bureau gevestigd in Zeeland (Brabant) met een eigen kenniscentrum waar onze relaties een afspraak kunnen maken. Kunnen werken aan hun websites, online marketing vragen kunnen stellen en meer. Ideaal bereikbaar vanuit Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch. Wil jij echt weten wie wij zijn, maak dan verblijvend een afspraak voor een eerste kennismaking.