Welke betaalprovider kies je voor jouw webshop?
Een webshop beginnen betekent ook een keuze maken voor een betaalprovider. Een belangrijke keuze waar je goed over na moet denken. Een betaalprovider zorgt ervoor dat jouw klanten eenvoudig online kunnen betalen via verschillende betaalmethoden. Als WooCommerce specialisten krijgen we dan ook regelmatig de vraag: wat adviseren jullie als betaalprovider of payment provider?
De keuze is uiteindelijk aan jou zelf als eigenaar van de webshop. Hierbij loop je tegen vragen die ik graag met je doorneem.
Wat is een betaalprovider?
Een betaalprovider en betaalmethode worden nog wel eens door elkaar gehaald, terwijl het toch echt verschillende onderdelen zijn. Betaalmethoden zijn de methoden waarmee jouw klant in jouw webshop kan afrekenen. Denk aan iDeal, creditcard, PayPal of bijvoorbeeld achteraf betalen. Jij kiest welke methoden jij aan je klanten wilt aanbieden. Over het algemeen zien we dat mensen graag een keuze hierin willen hebben; hoe meer betaalmethoden beschikbaar zijn, hoe groter de kans op daadwerkelijke conversie.
Je kunt zelf met je bank of andere organisaties een contract afsluiten om hun methode als betaalmethode te gebruiken. Echter komt hier ook een hoop papierwerk en geregel bij kijken. Bovendien wordt het bij veel verschillende betaalmethoden het er niet overzichtelijker op voor jouw administratie. Daarom zijn betaalproviders ontstaan. Zij regelen alle contracten en organisatorische factoren, jij hoeft enkel een contract bij een betaalprovider af te sluiten. Bovendien weet je met een betaalprovider zeker dat alles veilig, snel en correct verloopt omdat alle betaalproviders regelmatig gecontroleerd worden door de Nederlandse Bank.
Welke betaalprovider kiezen?
In Nederland zijn veel verschillende betaalproviders. Er zijn veel spelers op de markt actief als betaalprovider voor webshops en andere oplossingen. De keuze voor een betaalprovider hangt van veel factoren af. Het is daarbij van belang dat je kijkt naar wat je nodig hebt. Welke betaalmethoden je wilt aanbieden? Heb je naast je online webshop ook een fysieke winkel? Mogen klanten ook achteraf betalen? Waar ben je actief, alleen in Nederland of ook over de grens? Allemaal vragen die meespelen in de keuze voor een betaalprovider voor je webshop.
Een greep uit betaalproviders
Bekende namen binnen betaalproviders zijn:
- Adyen
- MultiSafepay
- Sisow
- Mollie
- Pay.nl
- Icepay
Bovenstaande zijn een aantal providers die gebruikt worden als payment provider binnen webshops. Het is een kleine greep uit de vele spelers op de markt. De tarieven en mogelijkheden lopen wel uiteen. kijk daarom goed naar de kosten en transactiekosten. Deze verschillen nogal. Denk aan eenmalige set-up kosten, maandelijkse kosten, transactiekosten, contractduur en meer. Zorg ervoor dat je een goed overzicht hebt afgestemd op jouw webshop of verwachtingen en doelen die je denkt te halen met de verkopen.
Wisselen van betaalprovider
Voorkom dat je moet wisselen van betaalprovider achteraf door een goede selectie vooraf. Wisselen zien we niet vaak voorkomen, men vind dit lastig dus blijf je waar je zit. Ook al is het minder gunstig voor je. Kijk dus ook goed naar de informatie die je terugkrijgt van je betaalprovider. Denk hierbij aan uitbetalingen. Wanneer krijg je die? Dagelijks, wekelijks, twee wekelijks of per maand? En sluit dit aan bij jouw wensen? Hoe zit het met statistieken en rapporten? Is er de mogelijkheid tot een eigen lay-out of vind je dat niet nodig?
Betaalprovider Mollie is een aanrader
Veel van onze relaties maken gebruik van betaalprovider Mollie. Daarnaast zien we Sisow vaak terug. Mollie ideaal voor WooCommerce webshops: in onze ogen is dit een zeer betrouwbare betaalprovider en is eenvoudig te koppelen met een WooCommerce webshop. Je maakt een gratis account aan en binnen WooCommerce installeer je de plug-in van Mollie. Je kunt makkelijk een betaalmethode toevoegen.
Voor onze relaties regelen wij dit samen met jou en heb je er verder geen omkijken naar. Je kunt zelf kiezen uit de meest voorkomende betaalmethoden en alles wordt voor je geregeld.
Betalingen uit Duitsland of België
Wil jij ook in Blegië of Duitsland verkopen dan kun je denken aan een koppeling met BanContact of Sofort. Ook hierbij geldt even goed te kijken naar hoe de structuur van kosten, uitbetaling en informatie in elkaar zit. Vraag je website of webshop bouwer voor ondersteuning en advies.
Vragen over het kiezen van een betaalprovider voor je webshop?
Heb je naar aanleiding van dit artikel over het kiezen van een betaalprovider nog vragen, stel deze dan aan je webbouwer of webbureau. Je mag ook ons bellen of mailen. We helpen je graag.