Webdesign en website realisatie
Wat wil ik met mijn onderneming bereiken?
Een belangrijke vraag! Een website is meer dan een visitekaartje. Het is de presentatie van je bedrijf, diensten en producten op internet. Alles moet op elkaar afgestemd zijn: design, inhoud, betrouwbaarheid en professionaliteit. De website dient uit te stralen waar jij en je onderneming voor staan.
Welke aandachtspunten horen bij website realisatie?
‘Wat wil je bereiken op het internet?’ is de vraag die je jezelf zou moeten stellen. Een mooi webdesign is belangrijk, maar het moet ook aansluiten bij wie je bent en wat je wilt uitstralen als onderneming.
Stel jezelf daarom de volgende vragen: welke markt moet de site bereiken? Welke doelgroep moet zich aangesproken voelen? Hoe kijkt de markt of de doelgroep naar jou als leverancier van diensten of producten?
Een website laten bouwen kan toch overal?
Een website laten bouwen kan op veel plaatsen. Ook hier is het van belang dat je jezelf een aantal vragen stelt:
- Wil je alles uitbesteden of wil je het beheer zelf kunnen doen via een content management systeem oftewel CMS?
- Hoe zit het met de afhankelijkheden van de webbouwer?
- Waar wordt de webhosting gedaan?
- Wat is de ondersteuning?
- Is zoekmachine optimalisatie goed toepasbaar?
Waarom website bouw uitbesteden?
Iedereen kan toch een website bouwen? Op internet is alles te vinden, de theorie dan wel te verstaan. Een website laten bouwen voor jouw bedrijf vraagt kennis van design, techniek, beveiliging en gebruikerservaring. Een professionele website is tegenwoordig noodzakelijk voor online succes. Wil jij je concurrenten voorblijven? Neem dan contact met ons op.
Hoe verbeter je de vindbaarheid?
SEO oftewel zoekmachine optimalisatie, is onder te verdelen in drie onderdelen: techniek, on-page SEO en off-page SEO. De techniek is vooral gericht op de de hosting, snelheid van laden en de code van je website. Daarbij kijken we ook naar de code/content ratio. On-page SEO is alles wat er in je pagina terug te vinden is aan teksten, afbeeldingen, video’s en ander content elementen. Off-page SEO zijn factoren van buitenaf die van invloed zijn op de posities in Google.
Migreren van Joomla naar WordPress
Tegenwoordig wordt op ruim 34% van de websites op het internet WordPress gebruikt als CMS. Daarmee laat het Joomla ruim achter zich. Dat is niet zo gek, als je je bedenkt dat WordPress een ontzettend gebruiksvriendelijk CMS is en er daarnaast enorm veel informatie en ondersteuning voor te vinden is. Precies de redenen waarom ook wij van Kwaaijongens onze websites bouwen met WordPress.
Maar wat als je in het verleden toch gekozen hebt om je website in bijvoorbeeld Joomla te laten bouwen en je nu de overstap wilt maken naar WordPress? Is dat makkelijk om te zetten of komt er toch meer bij kijken dan je denkt?
Jouw website om zetten van Joomla naar WordPress is zeker mogelijk. Dit kun je ook zelf doen. De drie hoofdonderdelen die je moet omzetten zijn:
- Het thema
- Plugins
- De content
Wil jij hier meer over weten? Lees dan ons blog ‘Van Joomla naar WordPress‘. Heb je toch hulp nodig? Schroom dan niet, neem contact met ons op en wij helpen je graag.